13-17 Ocak 2018 tarihleri arasında Soğuksu ve Safranbolu Spor Salonlarında oynanan Okul Sporları Liseler Arası Genç Kızlar Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası oynanan final müsabakalarının ardından bugün sona erdi.

Soğuksu Spor Salonunda düzenlenen final müsabakalarında Genç Kızlarda İzmir Bağyurdu Anadolu Lisesi ile Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi  arasında oynanan müsabaka 32-25 lik skorla biterek, Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi dördüncü, İzmir Bağyurdu Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Genç Kızlar Finalde ise, Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Eskişehir Şehir Kolej arasında oynanan müsabakada 22-28 lik skorla Eskişehir Şehir Koleji birinci olarak şampiyon, Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci oldu.

Genç Erkeklerde, Bolu Bilim Koleji ile İzmir Takev Koleji arasında oynanan müsabaka 23-24 lük skorla biterek Bolu Bilim Koleji dördüncü İzmir Takev Koleji ise üçüncü oldu.

Genç Erkekler Finalde ise Ankara Okyanus Koleji ile Çamlıca Doğa Koleji karşılaştı. Ankara Okyanus Koleji müsabakadan 20:17 lik skorla galip ayrılarak şampiyon, İstanbul Çamlıca Doğa Koleji ise ikinci oldu.

Müsabakalar Sonucunda dereceye giren ve üstün performans sergileyen sporcu ve antrenörlere protokol üyeleri tarafından ödül takdim edildi.

Kızlarda Üçüncü olan İzmir Bağyurdu Anadolu Lisesine ödülünü Türkiye Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Can Atsüren, İkinci olan  Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ödülünü  Jandarma Albay  Cihan Ulukaya, Birinci olan Eskişehir Özel Şehir Anadolu Lisesine ödülünü ise Karabük Vali Yardımcısı Barbaros Baran takdim etti.

Erkeklerde Dördüncü olan Bolu Özel Bilim Lisesine ödülünü Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Üçüncü olan İzmir Narlıdere Özel Takev Anadolu Lisesine ödülünü Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, İkinci olan İstanbul Çamlıca Özel Doğa Kolejine ödülünü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı Okul Sporları Kordinatörü Eylem Dumruk ve Birinci olan Ankara Gölbaşı Özel İncek Okyanus Kolejine ödülünü  ise Karabük Vali Yardımcısı Barbaros Baran takdim etti.

Müsabakaları izleyenler arasında Karabük Valisi Kemal Ceber’de bulundu.

Turnuvada yarışan takımların toplu hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile ödül töreni sona erdi.