Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş’nin (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 81. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Tören komitesi adına Vali Kemal Çeber tarafından Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başlayan törene; Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ordu Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ankara-Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, KÜ. Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Ünal, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, KARDEMİR işçileri, askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve kompozisyonlar okundu.

 Yenişehir Atatürk Anıtında gerçekleştirilen Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş’nin (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 81. yıl dönümü Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğümüzün düzenlediği Atletizm, Satranç, Voleybol, Boks, Masa Tenisi ve Yüzme spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından verilmesi ile sona erdi.