23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Belediye Bandosu eşliğinde 5000 Evler Mahallesi Şahin Tepesi bölgesinden başlayarak törenlerin yapılacağı Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu bahçesinde sona eren “Egemenlik Yürüyüşü” ile devam etti.

Yürüyüşe Vali Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Vali Yardımcısı Abdulhalim Can, İl Jandarma Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören İl Milli Eğitim Müdürünün yaptığı açılış konuşması ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiir, kompozisyon ,resim ve spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından verildi.