Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri” Yenişehir Merkez Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yaşatılması, gelecek kuşaklara taşınması, geleneksel oyunlarımızı yaşatmak, hayat boyu öğrenme amacıyla Gençlik ve Spor bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri Merkez Spor Salonunda 120 öğrencinin katılım ile düzenlendi. Coşkuyla başlayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerinde mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, ve yakan top oynandı.

Renkli görüntülere sahne olan programda çocuklar tüm hünerlerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerine katılanlar arasında Karabük Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Şube Müdürleri, Antrenörler, veliler ve öğrenciler katıldı. Yağ satarım Bal Satarım oyununda Vali Nafiz Kayalı İlkokulu birinci, Şirinevler İlkokulu İkinci oldu.

Mendil Kapmaca oyununda ise Şirinevler İlkokulu birinci, Safranbolu Antepoğlu İlkokulu İkinci oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları , Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Çakır, Okul Sporları İl Temsilcisi Sezgin Sayın, Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi İlker Zafer Sayar takdim etti.