Türkiye Basketbol Federasyonunun Yurt İçi Alt Yapı Faaliyetleri kapsamında düzenlenen 18-23 Şubat 2019 tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek olan U-14 Erkekler Bölge Şampiyonası açılış programı ile başladı

. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 9 ilden 13 kulüp takımı şampiyonaya katılıyor.

Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Samsun, Kırıkkale, Ankara, Bolu ve Eskişehir illerinden gelen sporcular 5 gün boyunca 4’er li gruplar halinde mücadele edecekler.

Seremoniye Karabük Valisi Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İsmail Yıldırım,antrenör, sporcular ve vatandaşların katılımları ile Merkez 2500 Kişilik Spor Salonunda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin,"İlimiz bu spor salonuna kavuştuktan sonra kendimize şöyle söz verdik her ay ilimizde spor karşılaşmaları düzenleyeceğiz, komşu illerimizi burada ağırlayacağız, beraber sevgi, kardeşlik bağımızı güçlendireceğiz. Amacımızı sporda Karadeniz bölgesinde en önde gelen bir il olmak. Basketbol Federasyonunun Bölge Şampiyonasını ilimizde oynanmasını bizlere layık gördükleri için teşekkür ediyorum. İnşallah Beş gün ilimizde sürecek olan turnuva boyunca sizlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Turnuvaya katılan antrenör, kulüp yöneticileri ve sporcularımıza teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum." dedi.

Açılışta konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel “ Böyle bir etkinliğin ilimizde düzenlenmesi bizleri mutlu etti .Gençlik ve Spor İl Müdürümüz sizlerden bahsedince hemen yanınızda olmak istedim.Böyle bir etkinlikte sizlerin yanında olmaktan mutluyuz. Bu tip sportif faaliyetleri gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için destekliyoruz. İnşallah sizlerde yaptıgınız sporlarla diğer arkadaşlarınıza örnek olacaksınız.Ben bu etkinliği düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze sizlerin bölgelerinizden buraya kadar getiren yöneticilerinize teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir turnuva olmasını diliyorum.Şimdiden hepinize başarılar diliyor, sevgi saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen tören geçişi ile şampiyona Bartın Altuğ Spor ile Kırıkkale Kırıkkale Gücü arasında oynanan gurup müsabakası ile başladı