Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan 'Geleneksel Çocuk Oyunları İl Birinciliği Finali' Kent Meydanında gerçekleştirildi. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yaşatılması, gelecek kuşaklara taşınması, geleneksel oyunları yaşatmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 180 öğrenci katıldı.

Coşkuyla başlayan geleneksel çocuk oyunlarında mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım ve yakan top oynandı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada ‘yağ satarım bal satarım' oyununda yarışmacılar hünerlerini sergilediler.

Yapılan müsabakaların ardından Mendil Kapmaca Oyununda Anayasa İlkolu Birinci, Kartaltepe İlkokulu İkinci ve Şehit Mehmet Dincel İlkokulu üçüncü oldu. Yakan Top Oyununda ise Vali Nafiz Kayalı İlkokulu Birinci, Mehmet Akif İlkokulu ikinci ve Şehit Mehmet Diçel İlkokulu Üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini İl Müdürümüz Abdulkadir Çetin, Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Nevzat Akbaş, Turgut Acarlı, Okul Sporları İl Temsilcisi Sezgin Sayın ve Ali Erorhan takdim etti.