Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bu yılın aktiviteleri Güvenli Yürüme ve Bisiklete Binme olarak belirlenmiştir. Türkiye'deki kentlerin hareketlilik haftasına katılımları her geçen yıl artmaktadır. 2018 yılında 26 kent katılmıştır bu yıl da 81 İlimiz 2019 Avrupa Hareketlilik Haftasına katılmak üzere şimdiden kaydoldu.

Avrupa Hareketlilik Haftası kampanyasının amacı toplu taşımanın, yürüme ve bisiklete binme ve diğer sürdürülebilir hareketlilik biçimlerinin desteklenmesidir. Yürümek ve bisiklete binmek en aktif ulaşım biçimleridir ve kent ve kasabalarımızın geleceği bakımından hayati öneme sahiptir. CO2 emisyonu olmayan, güvenilir, sosyal ve ekonomik olarak herkesin kullanabileceği bu ulaşım biçimlerinin sağlığa ciddi faydaları vardır.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından 22 Eylül 2019 pazar günü saat 14.00 da 81 ilde eş zamanlı Avrupa Harketlik Haftası kapsamında Çamlık Kardemir Karabükspor Tesisleri önünden, Karabük Kent Meydanına yürüyüş düzenlenecektir.