Sağlık Bakanlığı'nca obezitenin azaltılma çalışmaları kapsamında toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi amacıyla “Harekete Çocuklukta Başla Sağlıklı Yaşa” sloganıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü etkinliği kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Çamlık Kent Ormanında düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşüne Vali Fuat Gürel, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakanlığının ülke genelinde 81 ilde sağlıklı yaşam yürüyüşü etkinliği düzenlediğini ifade eden Vali Gürel, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde farkındalık oluşturmak adına İl Sağlık Müdürlüğümüz böyle bir etkinlik planlamış, iyi de yapmışlar. Çünkü toplumumuz gerçekten son yıllarda gittikçe teknolojinin getirdiği bir kısım avantajlarını kullanarak sağlığını bozmak üzere. Obez insanların sayısı günden güne artıyor, bunların içerisinde bizlerde varız. Neredeyse evimizden araca biniyoruz işe o şekilde gidiyoruz. Bir yerden bir yere giderken artık yürümemeye başladık, ülkemizdeki hareketsiz kesimin oranı olan %72 çok büyük bir rakam. Gelişmiş toplumlar artık bunu aşmaya başladılar. Obezite onlar için daha önce başladı ve çözümlerini üretmeye başladılar. Bizlerde Türk toplumu aslında eskiden yürüyerek okullara giderdik, benim çocukluk yıllarımda servis araçları yoktu biz okullarımıza yürüyerek gider gelirdik, işe yürüyerek gider gelirdik. Ama zamanla tabi teknolojik gelişmeler ve diğer taraftan da imkanlarımız arttıkça bunları bıraktık. Maalesef şuanda çok fazla hareket edemez olduk. Özellikle çocuklarımızı parklara çıkaramaz olduk, evimizin içinde kapalı kaldılar. Okullarımıza gerçekleştirdiğim ziyaretlerde özellikle şunları ifade ettim; her çocuğumuzun bir spor dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Yani çocuklarımızın kültürel bir etkinlik içerisinde yer almasını özellikle istiyoruz ancak her çocuk bir spor dalıyla mutlaka ilgilensin, o spor dalıyla ilgilenmeyi hayat tarzı haline getirsin. Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi olur vs. yani hem bireysel hem de takım sporları olabilir. Bununla ilgili okul Müdürlerimizde daha önceki sohbetlerimizde bunları söylemiştim şimdi tekrar ifade ediyorum, çocuklarımızın hareketini sağlamamız gerekir ki alışkanlık haline getirsinler. Günde 1 saat spor yapmak aslında hayatı zinde hale getirir daha rahat bir şekilde hayata hazırlanmış oluruz. Sağlıklı bir bünye aslında sağlıklı bir ruhu da beraberinde getirir, eğer fiziksel olarak sağlıklıysanız ruhsal olarak da sağlıklı olmanızı beraberinde getiriyor. Onun için önce sağlığımıza dikkat edeceğiz özellikle çocuklar için söylüyorum yürüyüşümüze, fiziksel aktivitelerimize dikkat edeceğiz ki geleceğe daha iyi şekilde hazırlanmış olalım. Bu etkinlikleri etkinlik olarak değil bundan sonraki süreçte hayatımızın bir parçası olarak devam ettirmemizde fayda var. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”diye konuştu.