19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamaları Kent Meydanı Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunum töreni düzenlendi.

Törene Vali Fuat Gürel, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, KBÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa Yaşar, İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ,Gençlik Ve Spor İl Müdürümüz Coşkun Güven,kurum müdürleri, askeri personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Karabük Kent Meydanında etkinlikler günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İl Müdürümüz Coşkun Güven; Bugün ’19 Mayıs 1919’da milletimizin umudu olarak Samsun’da başlatılan İstiklal Mücadelemizin 102. yıl dönümünü idrak ediyoruz.
19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.
Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır.
Hedefimiz; sanatta, bilimde , sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye’dir.
Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu şuurla, gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde bilgili, sağlıklı, ahlâklı, erdemli, manevî ve kültürel değerlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarının farkında olan ufku açık bir şekilde yetişip hayata katılabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.
19 Mayıs 1919’un 102. yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.’’
Konuşmanın ardından İl genelinde düzenlenen spor yarışmalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından Cimnastik gösterileri ve Halk Oyunları gösterisi ile devam etti. Etkinliklerin ardından gençler taşıdıkları şanlı bayrağımızı Vali Fuat Gürel’e takdim ettiler.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamaları hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.