Türkiye, Oryantiring'te Rekor katılım sağladı

 

Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) tarafından ilan edilen Dünya Oryantiring Günü nedeniyle Türkiye Oryantiring Federasyonunun düzenlediği organizasyonlarda 11 Mayıs'ta rekor katılım sağlayarak bir ilke imza attı.

 

Türkiye Oryantiring Federasyonu Doç.Dr. Tekin Çolakoğlu, ''11 Mayıs 2016 tarihi Dünya Oryantiring Günü (WOD) ilan edildi. Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) ve Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) 11 mayıs tarihinde tüm dünyada aynı günde bu sporu en çok sayıda insanın yapması (özellikle okullar ve öğrenciler) gibi bir hedefle yola çıkılmıştı. Spor Genel Müdürlüğümüz aracılığı ve desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilgilendirme yazısı Türkiye'deki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile yapılan rekor denemesi için katkı sağlayan tüm federasyonlarımıza teşekkür ediyorum " dedi.

 

"11 Mayıs'ta birçok ilde okullarda ve kulüplerde aynı anda yapılan Oryantiring etkinliğine tahminlerimizin ötesinde katılım oldu. Dünya rekoruna imza atacak şekilde herkesin aynı günde Oryantiring yapması planlanmıştı. Kurumlar arası çalışmalarımızın da organizasyona büyük katkısı oldu. ''Sayı olarak bugün (15 Mayıs 2016 saat 16:51) itibarıyla Türkiye'den yaklaşık 624 kulüp ve okulumuz ile 41058 kişi katılım sağladı. Dünya genelinde ise 80 ülkeden 2014 kulüp ve okul katılımıyla 185601 kişi katılım sağladı. Sisteme kayıtlar halen devam etmektedir. Katılım sayımızın ülke geneli 50 000 kişi, dünya geneli ise 250 000 kişi olmasını bekliyoruz.

 

Etkinlikte çekilen fotoğraflar günün sonunda harita, fotoğraflar ve katılımcıların yaş ve cinsiyet dağılım sayıları www.worldorienteeringday.com sitesindeki yeni buton tıklanarak siteye girilecek. Böylece kırmızı balon yeşile dönmüş olacak. Okulunuzun ismi tüm dünyada görülebilecek.

 

Oryantiring, çocuklarımızın gelişimi açısından çok önemli bir branş. Karar verme ve öz güven gelişiminde çok faydalı, çocukların strateji geliştirme, hedef belirleme ve hedefe ulaşma konularında gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Amacımız daha çok çocuğumuzu Oryantiringle tanıştırmak. Umarım yeni tanıştırdığımız çocuklar oryantiringi sever ve sonra da yapmaya devam ederler."

 

Her katılımcıya günün anısına IOF başkanı imzalı diploma verildi. Diplomalar Oryantiring İl Temsilcilerinden edinilebileceği gibi TOF sitesinden renkli çıktı alınabilecek.

 

Oryantiring günü 2017 yılında 23 Mayıs, 2018 yılında ise 24 Mayıs'ta kutlanacak.