Yürüyüş öncesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ay yıldızlı bere ve Türk bayrağı dağıtıldı.

Çamlık Mesire Orman alanından başlayarak Şirinevler mahallesinden stadyuma kadar düzenlenen, "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne" Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali Sefa Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri personel, izci kulüpleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Fuat Gürel, "Bundan 104 yıl önce 90 bin kahraman, bu vatanın müdafaası için, milletimiz bekası için kara, kışa ve soğuğa bakmadan Sarıkamış'ta, Allahuekber Dağlarında şahadet mertebesine ulaşmışlar. Belki sonucu hazinle bitmiş ama aynı zamanda vatan millet sevgimizin ne kadar önemli olduğunu, ruhumuzun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bu manada Sarıkamış Şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi anmak adına bugün bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Gençlerimizin de bu yürüyüşte yer alması bizleri ayrıca mutlu etti, çünkü bu ruhun çocuklarımız vasıtasıyla geleceğe taşınması gerekiyor. Ülkemizin bulunduğu bölge çok değerli bir bölge, değerli olan yer aynı zamanda çok sıkıntılıdır. Gençlerimizin de bu sıkıntılara karşı uyanık olması, kendilerini iyi yetiştirmelerini gerektiriyor ki bundan sonra ki süreçte bu topraklara, bu vatana iyi sahip çıkabilsinler. Atalarımız, ecdatlarımız bizlere altın gibi bir vatan bırakmışlar, bu vatanın, bu önemli coğrafyanın geleceğe bir Türk yurdu olarak devam etmesi için gençlerimizin hassa olması ve iyi yetişmesi gerekiyor. Sarıkamış Şehitlerimizi anma etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum."diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından okunan duanın ardından Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadında yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi.