Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2019 yılı faaliyet programında yer alan, 07-08 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG ) Güreş Grup Müsabakaları" düzenlenen açılış seremonisi ile başladı.

Açılış seremonisine Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, teknik heyetler ve sporcular katıldı.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, Kulüplere ve Milli Takımlara alt yapı oluşturulması, amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılından itibaren uygulamaya koyulan Anadolu Yıldızlar Ligi Müsabakaları ( ANALİG ) 2019 – 2020 faaliyet programı kapsamında Güreş Grup Müsabakaları'nın ilimizde gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Gürel, Güreş Grup Müsabakalarına katılan tüm sporculara ve teknik heyete başarılar dileyerek, "Müsabakalara katılmak için ilimize gelen çok değerli sporcularımızı ve antrenörlerini Karabük’te ve Dünya Miras Kenti Safranbolu ilçemizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Bütün sporcularımıza, hakemlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Safranbolu Spor Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisiyle başlayan Grup Müsabakalarında Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Amasya, Sinop, Bolu, Samsun, Düzce ve Çorum illerinden toplam 160 sporcu mücadele edecek.

Protokol konuşmalarının ardından yerel faaliyetler sonucu üst gruplara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması amacıyla düzenlenen Anadolu Yıldızlar Liginde nefes kesen müsabakalar yaşandı

Dereceye giren sporculara madalyalarını Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin ve Safranbolu Gençlik ve Spor İllçe Müdürü İsmail Özcan takdim etti.