‘‘Tarihimizin dönüm noktası olan, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı 19 Mayıs’ı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını, 101. defa kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

Bir milletin yeniden dirilişine vesile olan aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olan, bu anlamlı günü Atatürk, Türk gençliğine armağan etmiştir, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır.

Ülkemizin geleceğinin teminatı sevgili gençler;  Dünyanın lider ülkeleri arasında yerimizi almak için, üreten, araştıran, teknolojiyi takip eden ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için çabalayan, çok çalışan bireyler olmak yolunda ilerlerken, bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi, kültürümüzü de asla unutmamalıyız. Diğer yandan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu da asla kaybetmemiz gerekliliğini hatırlatmak isterim.

Gazi Mustafa Kemal aynı zamanda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur “ sözüyle de gençliğe sağlıklı olmanın ve spor yapmanın da önemine işaret etmiştir.

“Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözüyle de güçlü olmanın sadece bedensel olarak değil ahlaken de önemine dikkat etmiştir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı uygulanan tedbirler nedeniyle her zaman gerçekleştirilen etkinlikler ve kutlamalar gibi olmayacak. Ancak evimizin balkon ve pencerelerini Türk Bayrağımızla süsleyip, tüm Türkiye ile beraber şanlı İstiklal Marşımızı coşkuyla okuyup kutlayacağız.

 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörlerimiz bu bayramda mahallelerinize gelerek siz vatandaşlarımızın hareketsiz kalmaması için balkonlarınızdan spor egzersizleri yapmanıza yardımcı olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizin,  gençlerimizin, sporcularımızın ve milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’