Ovacık’ta düzenlenen Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat:11.11'de Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikme kampanyasına bir destek de Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü verdi.

Bu kapsamda Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan 9.334 öğrencilerimizle birlikte 11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de Ovacık’ta fidan dikimi töreni gerçekleştirildi.

Ayrıca Karabük Gençlik Merkezi 1000 fidan katkı yaparak, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına toplamda 10.334 adet fidan dikimi etkinliği ile Geleceğe Nefes Ol Projesine destek olundu.

Fidan dikim töreninde konuşan Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin;’’ Bugün gerçekten çok önemli bir gün. Gençlerimizle beraberiz. Memleketimizin daha yeşil olması için bugün fidanları toprağa dikeceğiz. Fidanlar sizlerle beraber büyüyüp yeşerecek ve ülkemiz daha yeşil olacak. Hepinize teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum’’ dedi.

Tören Konuşan Ovacık Kaymakamı Musa Akyıldız” 11 Milyon fidan ekimi için tüm Türkiye’deki gibi bizde burada fidan dikimi için toplanmış bulunmaktayız. Yeşillik ve orman bizim için vazgeçilmez bir unsurdur. Hep beraber burada fidanlarımızı dikeceğiz. Herkese katıldığı için teşekkür ediyorum dedi.’’

Fidan dikme etkinliğine; Ovacık Kaymakamı Musa Ayyıldız, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Cemal Bozkurt, şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.